poniedziałek, 28 lipca 2014

Racuchy

I zaczął się sezon racuchów a to za sprawą papierówek EKO z mojego sadu... ten zapach i smak przypomina dzieciństwo :-)))
Talerz zakupiony w sklepie "społem"
przywieziony z wakacji :P
Racuchy :P
receptura:
ok. dwie szklanki mąki m
1 duży jogurt naturalny
1 duży cukier waniliowy plus cukier trzcinowy
JAJKO!
jabłka - tarte lub w kawałeczkach

składniki mieszamy, kładziemy łyżką na małą ilość rozgrzanego oleju i smażymy na złoto
SMACZNEGO!!!!



przyrodniczo...























miłego tygodnia :-)

44 komentarze:

  1. mmm zjadłabym takiego racucha :) smak dzieciństwa mama zawsze robiła :)
    Pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam, często robię podobne dla Kornelki, ale z pełnoziarnistej mąki, z mielonym twarożkiem zamiast jogurtu i jajkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi narobiłaś smaka na racuchy :-)
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm , racuszki pychotka ;p Fantastyczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. też lubię racuchy choć tak naprawdę bardzo rzadko smażę- nie wiedzieć czemu ?:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojj zjadłabym, ale już nic w siebie nie wcisnę po wyżerce z cukinią w roli głównej...

    OdpowiedzUsuń
  7. przypomniałaś mi o racuchach - trzeba zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja często nie robię bo jem bez umiaru !

      Usuń
  8. też uwielbiam racuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  9. To także smak mojego dzieciństwa i jestem pewna, że będzie też mojego syna :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Narobiłaś mi apetytu Martuś :))

    OdpowiedzUsuń
  11. U nas wczoraj były placuszki racuszki :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ależ apetytu narobiłaś :) muszę się jutro wybrać na te nasze jabłonki po papierówki i jakąś szarlotkę uklecić jeszcze ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Racuchy wygladaja Baardzo apetycznie Mniaaam :) No i Przyrodniczo Pieknie u Ciebie :)))) Pozdrawiam Cie Serdecznie Martus :)

    Ps. Mam nadzieje ,ze Twoja malutka juz lepiej sie czuje ?? Buziaki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Emilka niby lepiej ale jeszcze nie całkiem dobrze :-)

      Usuń
  14. Mniam, mniam racuchy uwielbiam! A mój synek też mógłby je non stop jeść ;)))

    OdpowiedzUsuń
  15. Wieki racuchów nie jadłam ale bardzo lubię,zwłaszcza takie cieplutkie...mmmm...

    OdpowiedzUsuń
  16. już dawno nie jadłam racuchów :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ciekawy przepis podajesz na racuchy:) Ja robię na drożdżach i też są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  18. racuszki przepyszne musza być talerz śliczny i zdjęcia cudne a taca z poprzedniego postu prześwietnie wyszła pozdrawiam ciepluteńko

    OdpowiedzUsuń
  19. Też takie robię, tylko jeszcze odrobinkę drożdży dodaję i jajko i rosną przepięknie:-)
    Wszystkiego najlepszego Martuniu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no tak jajko to i ja dodaje tylko zapomniałam wpisać!

      Usuń
  20. Pysznie wyglądają:) muszę zrobić. A zdjęcia piękne. Szczególnie pierwsze:)

    OdpowiedzUsuń
  21. proste i pyszne - wykorzystam przepis tylko jako niedoświadczona kucharka zastanawiam sie czy to bez jajek wyjdzie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście że jajko powinno być jedno daję - ale gafa!!! dzięki że zwróciłaś na to uwagę :*

      Usuń
  22. Dawno nie robiłam. Dzięki za przypomnienie.

    OdpowiedzUsuń
  23. Taka pychotka !!! tylko papierówka w tym roku strajkuje;) jak tylko dorwę gdzieś jabłka to wypróbuję Twój przepis.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  24. pięknie i jakże smacznie... :):)

    OdpowiedzUsuń
  25. Piękne zdjęcia:) U nas papierówki dopiero "dochodzą" ale pewnie już na dniach będzie można coś z nich zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  26. Oj dawno nie jadłam, ale też bardzo lubię...:)

    OdpowiedzUsuń